jersmi's picture

Status: 

Vuo version: 

Fixed in Vuo version: 

OS version: 

  • Mac OS 10.11

How severely does this bug affect you?: 

●○○○ — Not much; I'm just letting you know about it.

Steps causing the bug to occur: 

  1. While the Node Library is open and attached to the Vuo editor window, Push the render button.
  2. If the mouse pointer happens to drift down a little so that it is hovering over (near?) the attached Node Library menu bar while the CompositionViewer window is opening, it will pull the Node Library off the editor window (and if the mouse button is held, I think the node library will stay attached to the mouse pointer and in focus in front of viewer window).

This is a UI issue with the Vuo editor. It's annoying and it happens a lot. This tends to happen primarily with my MBP trackpad, which is mostly how I've been using Vuo.

Have you found a workaround?: 

If I patiently keep the mouse button hovering over the render button until the comp viewer opens and starts running, then it seems to behave.

Comments

Although we haven't been able

jstrecker's picture
Submitted by
Status:
Waiting for review by Vuo Support Team
»
Accepted

Although we haven't been able to reproduce the problem with those specific steps, we are able to reproduce some related problems where drags on the Vuo Editor are initiated even though the mouse button hasn't been pressed. We'll continue looking into these weird drags.

In the meantime, another workaround is to click on a blank part of the toolbar.

I experience such behavior a

dumski's picture
Submitted by

I experience such behavior a lot in osx 10.10. Noticed two things:

  1. Node library bacomes unattached after pressing Run button
  2. Sometimes pointer in one composition causes dragging/selecting rectangle is other composition window

For me it's very annoying, I suggest changing "Not much affecting" to "Very annoying" :)