VT's picture
+0

Hi All

I just started using Vuo and I'm having some performance issues when i try to manipulate several parameters in my Vuo comp with a Lfo in VDMX.

My performance drops from 60 fps to 30 fps when I start running the Lfo in my VDMX example project and sending values to the Vuo image generator.

The Vuo comp is very "light" and should run at 60 fps.

Any tips on how I can improve my performance ?

Thanks.

-Piotr Pajchel

Comments

Piotr,

jmcc's picture
Submitted by

Piotr,

We haven't tested the composition, but one of my colleagues suggested hooking up the time port. VDMX seems to work better when the width, height, and time ports are all connected to nodes in the composition. Generally, it's also not a good practice to use nodes that create their own events within an image generator composition. So, you can use a cable from the time port to an "Allow First Event" node, where the output event would then go to the "Make Wireframe Shader" and perhaps the "Make 3D Point" nodes. Let us know if that helps.

2 Answers

jmcc's picture
+0

Piotr,

When using an LFO with a Vuo composition in VDMX, the final output slows down with more than six LFO inputs. So, you need to make the LFO inputs to the composition do "double duty." Here's a modified composition that runs at 60fps on my system. The Allow First Event node is not necessary, but I prefer to put it in.

Thanks Jean Marie

VT's picture
Submitted by

Thanks Jean Marie

I see.

I will have to work around this limitation for now.

Is there a similar performance limit on OSC messages ?

In general only six Lfo (or any variable input from VDMX) seems very limiting, would it be possible to improve this Vdmx-Vuo communication in the future ?

-Piotr

Piotr,

jmcc's picture
Submitted by

Piotr,

Yes, that's an result we did not expect. We are doing some further investigation, and I'll report back when I have more information. We've never used OSC with VDMX, so I can't predict the performance.

VT's picture
+0

Hi

I tried your suggestions and performance didn't Improve, I did some similar test with a QC cube (see new preste in VDMX project) which runs fine with the same LFO input. Since I'm new to Vuo its hard for me to tell if I'm doing something wrong or if there is a general performance issue with Vdmx LFO data driving a Vuo comp. .

-Piotr